zondag 6 april 2014

DIY Citroen Drankje!

Hoi allemaal leuk dat jullie weer ons blog bezoeken! Vandaag ga ik jullie leren hoe je een simpel en heel gezond citroen drankje maakt. Dit drankje spoelt alles van binnen een beetje schoon, en verbrand vetten! Super handig!


Wat heb je nodig?
  • meerdere citroenen (ik heb er 3 gebruikt)
  • maatbekertje
  • leeg water flesje
  • snijplank
  • mes


Als eerst snij je de citroen doormidden, als je al pitjes ziet zitten haal ze er dan uit met een mespunt. Knijp zoveel mogelijk sap uit de citroen. Om het optimale eruit te halen kan je met een vork of lepel een beetje in de citroen duwen. Je kan er ook nog wat water in laten trekken en dan nog eens uitknijpen.





 
Als je alle citroenen hebt uitgeknepen, dan haal je alle pitten uit de sap. doe dit met een lepeltje. Je kan er ook voor kiezen om het te zeven. Ik doe dit niet, alle vruchtzakjes blijven daar dan ook in hangen. Maar die geven ook vitamine's!


Gooi alle sap in een flesje. Zodat je het kan blijven gebruiken. Zet het in de koelkast na gebruik zodat het langer vers blijft. giet een klein laagje van ong 5mm in een glas (met een flesje 1 a 2 cm) en vul de rest met water. en drinken!

LET OP!

Doe niet teveel sap in je drinken, dan krijg je last van maagzuur. En dat is niet fijn!



Ik hoop dat jullie er wat aan hebben gehad! Bedankt voor het lezen!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten